BEREDNING AV RÅTOBAK

           
Med Cuthof Råtobak och Startpack med beredningstillbehör gör du snabbt och enkelt din egen röktobak till ekonomipris. Beredningsmomenten är i huvudsak uppfukning av råtobaken, snittning och torkning. Den effektiva beredningstiden kan beräknas till c:a 10 min per 200 gram kaka som räcker till över 200 rullcigaretter.
           
           
           


           

         

                                   

           1. Blanda medföljande baskrydda och eventuell önskad tilläggskrydda med vatten i injektionsflaskan.
           
            2. Spruta in vätskan i råtobakskakan. Vänd och kläm på kakan som därefter skall ligga och suga åt sig vätskan i c:a 10-20 timmar.
           
            3. Dela den uppfuktade kakan i tre delar som varefter matas och snittas i skärapparaten. Lätt tryck med matarklossen ger fint snitt respektive ett hårdare tryck, grovt snitt.

           
           4. Den färdigsnittade tobaken måste eftertorkas till rätt fuktighet för rökning och förvaring. Fördela tobaken i ett tunt lager på tidningspapper och beräkna 2-8 timmar beroende på torkningsförhållanden.
           
            5. Torkad tobak är färdig för cigarettrullning eller pipa, men en kortare tids förvaring i burk med tätslutande lock ger eftermognad och fylligare smak. Tobaken kan också mixas med önskad kryddtobak typ Cuthof Virginia eller Kentucky till egen styrka och smak.